NK Veldrijden jeugd 2018-2019

Het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd werd in Helmond gehouden bij een recreatiemeer. Een omgeving met veel zand, bos en hoogteverschillen. De recente winterse omstandigheden zorgden voor een vrij harde ondergrond waar de lichte regen op de dag zelf weinig aan kon veranderen. De 300+ deelnemers wisten zich goed te vermaken al was er uiteraard naast blijdschap ook veel verdriet aangezien er per categorie maar 1 kind kampioen kan worden. De volgende JvR de Batauwers leden namen deel:

In categorie 1 jongens startte Lucas Blom (Tiel) voortvarend. Hij werd echter afgeleidt door de aanmoedigingen van deze verslaggever waarna hij de bocht bijna miste en tegen een andere renner aan fietste. Hij herpakte zich goed en in de 2 ronden die volgde maakte hij alle 6 verloren plaatsen weer goed en werd dus 5e.

Lucas Blom in de achtervolging op het strand

In categorie 3 meisjes had Marissa van Putten (Tiel) hoge verwachtingen na haar winst 1 week eerder. Ze had echter geen goede benen en kon zich niet over die teleurstelling heen zetten gedurende de race. Ze behaalde nog steeds een mooie 5e plaats.

Marissa op 4e plek net na de start

In categorie 3 jongens was Milan Lodder (Tiel) gestart. Na een goede start wist Milan zijn plek in de ronde die volgde niet vast te houden en werd 25e.

Milan die goed de bocht door kijkt

In de Jongens categorie 4 wedstrijd startte Merijn den Hartog (Tiel) van bijna achteraan. Na een goede start schoof hij redelijk wat plaatsen op tot ongeveer pos 20. Na de eerste ronde verloor steeds weer wat plekken en kon redelijk zijn tempo handhaven en hij werd 27e en vond het een supergave ervaring.

Merijn bij het opdraaien van de finishstraat vanaf het strand

Bij de jongens categorie 6 namen 2 renners deel, namelijk Antoine Quint (Deil) en Mark van Kleef(Kesteren). Vanaf de start was Antoine samen met 2 andere renners kanshebber voor de eind overwinning. Ronde na ronde was het vooraan stuivertje wisselen en het bleef spannend tot het einde. Antoine kwam net iets te kort en werd 3e op een paar seconden achterstand. Voor Mark van Kleef wist zich goed te handhaven in het grote deelnemersveld en knokte zich naar een verdienstelijke 16e eindplek.

Atoine Quint in 2e positie

Zoals eigenlijk altijd was er veel sport plezier, emotie en vermaak op en rond het parcours te vinden. Nu is het tijd voor rust en dan op naar de volgende uitdagingen.