Wedstrijden jeugd

De wedstrijdbeleving voegt veel toe aan het jeugd wielrennen. De opgedane ervaring wordt in de praktijk beleeft. Het rijden in het peloton, de snelheid beleven, en het maken van vriendschappen met andere kinderen die de fiets passie delen

De Midden Nederland competitie

Een mooie plek om kennis te maken met het wedstrijd wielrennen is de jeugd Midden Nederland Competitie, ook wel Hans van de Hengel competitie genoemd. Het is laagdrempelig en opgezet om deel te nemen ongeacht het prestatie niveau.  De plek voor de beginnende wielrenner maar eveneens een plek waar  meer ervaren jeugdrenners heen gaan om te trainen.

In 2018 zullen diverse deelnemers van JvR de Batauwers starten op:

Zondag 8 april Amersfoort 13.00 uur (Kom op tijd voor de rugnummers)
Zondag 29 april Veenendaal 13.00 uur
Zaterdag 19 mei Utrecht 13.00 uur (Nedereindse Berg)
Zondag 3 juni Tiel 13.00 uur
Zondag 24 juni Almere 13.00 uur (Indien vergunning)
Zaterdag 7 juli Woerden 10.30 uur
Zondag 2 september Amersfoort 13.00 uur
Zondag 16 september Veenendaal 13.00 uur (prijsuitreiking)

( Soortgelijke MNC wedstrijden bestaan ook in andere districten zoals de ICW NoordToma Cycling Cup, Brabant . Leden kunnen op individuele basis deelnemen aan deze wedstrijden)

De landelijke KNWU wedstrijden

Verspreid door het land worden bijna wekelijks ergens een of meerdere wedstrijden gehouden. Door de gunstige ligging van Tiel is er altijd wel een of meerdere wedstrijden te vinden binnen 1 uur rij afstand. Bij de landelijke KNWU wedstrijden ligt de snelheid een stuk hoger dan bij de MNC wedstrijden. Dit hoeft absoluut geen belemmering voor deelname te zijn, echter deelnemers moeten wel stuurvast zij alvorens landelijk te gaan fietsen.

Vanuit de vereniging bestaan bepaalde wedstrijden waar we met elkaar heen gaan.  Andere wedstrijden zijn vrije keuze mede omdat diverse leden broers en of zusjes hebben die als nieuweling / junior wedstrijden hebben op andere locaties dan nabije jeugdwedstrijden.  Enkele wedstrijden waar zowel jeugd als nieuwelingen starten van JvR de Batauwers staan hieronder vermeld.

De volgende WEG wedstrijden worden in ieder geval gezamenlijk aangedaan:

  • Zaterdag 31 maart   Paasronde Tiel
  • Zondag 15 April  Jeugdronde van Apeldoorn
  • Zondag 6 mei  District Kampioenschap Midden (tijdrit en wedstrijd op Nedereindseberg) Nieuwegein
  • Donderdag – zaterdag 10,11,12 mei Jeugdmeerdaagse emmen
  • Zaterdag 26 Mei  Toekomst ronde van Klein Zwitserland (klimwedstrijd) Amersfoort
  • Zondag 27 mei   Jeugdronde van Kortenhoef
  • Zondag 17 juni Nederlands Kampioenschap jeugd Steenbergen

Andere mogelijkheden staan in de wedstrijdkalender  van de KNWU waar inschrijving rechtstreeks en persoonlijk dient te gebeuren.  Deel je wedstrijd ideeën in de jeugd groupsapp om gezamenlijk te kiezen

Voor het veldrijden geldt dat leden van JvR de Batauwers bijna altijd  wel bij alle wedstrijden aanwezig zijn (mede omdat er veel minder wedstrijden zijn dan op de weg). Kalender staat op www.knwu.nl.