Gejo Woensdagavond competitie

Elke woensdag avond in het (late) voorjaar, de zomer, en ook in het najaar worden op woensdag avond wedstrijden verreden op ons parcours.  Meerdere snelheid groepen starten opdat dit uitermate geschikt is voor zowel mensen die starten met wedstrijd rijden alsmede mensen die veel snelheid hebben, en ook voor doorgewinterde wedstrijdrijders. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gejo Cycleworld !

 

Dus ben Jij iemand die zijn rondjes wil maken fietsend met en tegen anderen, dan is de Gejo woensdagavond competitie voor jou weggelegd.  Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het wedstrijd rijden en een mooie manier om andere met dezelfde passie te treffen. Elke woensdag avond vinden zo’n 60 mensen hun weg richting ons parcours, jij toch ook ! Een impressie van deze woensdagavond competitie is te vinden in dit nieuwsartikel.

Waar en wanneer ?

We hebben Drie Competitie ronden ! voorjaarscompetitie, zomercompetitie, en de najaarcompetitie . Een klassement wordt bijgehouden door de jury.
De Gejo Najaarscompetitie 2021 loopt tot en met woensdag 05 oktober 2021

We rijden in 3 Categorieën

1. Op het Gemak
Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 km/u draaien we rondjes. Dit betekent op de rechte stukken ongeveer een snelheid van 32 km/u. Dus dat is voor velen best te doen. En het even niet meer bij kunnen houden, geen probleem. Bij de volgende ronde sluit je gewoon weer aan.  Er zijn altijd mensen die veel langzamer rijden in deze groep dus laat dit geen belemmering voor deelname zijn.

2. Op Tempo
In deze groep rijden we 36 km/u gemiddeld. Op de rechte stukken ongeveer een snelheid van 38 a 40  km/u. Dus best een beetje doortrappen. Aansluiten bij de langzamere groep of een ronde met de snelle jongens mee trappen kan natuurlijk ook.

3. Derrannnn
Dit zijn de klasbakken van de woensdagavond. Met een gemiddelde snelheid van 38+ km/u zijn dit de mannen en vrouwen die 42+ km/u op de rechte stukken met gemak halen. Das pas trappen.

De Locatie is ons parcours uiteraard aan de schaarsdijkweg te Tiel

Kosten

 • Voor leden van JvR de Batauwers in clubkleding (!) is deelname gratis.
 • Losse deelname a 2.50  euro per keer ter plekke te betalen.
 • Een lidmaatchap als recreant (geen KNWUwedstrijd licentie) is mogelijk waarmee deelname (in clubkleding) mogelijk is.

Deelname voorwaarden

 • Een goed functionerende wielrenfiets en gebruik van eigen helm. Schijfremmen zijn toegestaan.
 • Deelname op eigen risico. De geldende huisregels zijn van toepassing
 • Blijf rechts fietsen als je niet met de snellere renners mee kan !
 • Stayeren (aansluiten bij een renner of groep die je inhaalt) mag NIET !
  De renner uit een lagere groep moet de stayeren situatie oplossen.
 • Snellere groepen die renners inhalen MOETEN zorgen dat ze langzamere renners NIET hinderen of in gevaar brengen. pas op in de bochten !
  Respect voor elkaar:  #prestatesvanuitplezier #alsfietsenalleennietmeergenoegis #jvrdebatauwers
 • Iedereen is welkom !

Uitslagen

De uitslagen en standen zijn terug te vinden onder de Nieuws –  Uitslagen Pagina